• home
 • video
 • pas verschenen

  Julian Alaphilippe mist de Tour de France na knieoperatie

  Julian Alaphilippe moet zich op het tweede deel van het seizoen richten.

  Julian Alaphilippe raakt maar niet van zijn kniepijn verlost. De Fransman van Quick-Step liet zich vandaag opereren, maar hij zal te lang moeten stilliggen om tijdig fit te geraken voor de Tour. "Gelukkig is het seizoen nog lang", probeert hij het positief op te vatten.

  Het leek op het eerste gezicht een vrij onschuldige val in de Ronde van het Baskenland, maar de pijn in de knie van Julian Alaphilippe wou maar niet wijken. Hierdoor miste hij al zijn eerste doel van het seizoen, de Ardense klassiekers.

  Ook zijn tweede hoofddoel, de Tour, ziet de vinnige Fransman in rook opgaan. Toen duidelijk werd dat de kniepijn niet vanzelf zou verdwijnen, besliste Quick-Step dat een operatie noodzakelijk was. Die werd vandaag in Herentals uitgevoerd door dokter Toon Claes.

  "Julian zal nu twee weken moeten rusten voor hij aan zijn revalidatie kan beginnen", laat zijn ploeg weten. "Hij zal uiteindelijk pas na een maand weer op zijn fiets zitten. De Tour komt dus te vroeg."

  Alaphilippe: "Triest en ontgoocheld"

  "Ik kan niet zeggen hoe triest ik ben", zegt Alaphilippe, die vorig jaar bij zijn debuut in de Tour lang in de top 10 kampeerde maar uiteindelijk zonder energie viel. "De Tour was mijn hoofddoel. Dat ik die na de Ardense klassiekers ook moet missen, is heel ontgoochelend."

  "Nu richt ik mij op een volledig herstel en hoop ik volledig klaar te geraken voor het tweede deel van het seizoen. Gelukkig is het jaar nog lang. Ik hoop sterk terug te keren."