• home
 • video
 • pas verschenen

  Chapecoense brengt emotioneel bezoek aan plaats van vliegtuigramp

  Een Braziliaanse vlag en bloemen op de plaats van de ramp.

  Voetbalclub Chapecoense is voor het eerst sinds de vliegtuigramp van vorig jaar teruggekeerd naar Colombia. Daar speelt de Braziliaanse club vanavond de terugwedstrijd van de Zuid-Amerikaanse Supercup. Voor de wedstrijd brachten de overlevenden een bezoek aan de plaats van de ramp.

  De wedstrijd tussen Chapecoense en Atletico Nacional zal voor altijd in het teken staan van de vliegtuigramp. Normaal moesten de clubs vorig jaar strijden om de Copa Sudamericana, maar op weg naar Colombia crashte het vliegtuig van de Braziliaanse voetbalploeg. 71 van de 77 passagiers lieten daarbij het leven.

  Nu spelen beide ploegen weer tegen elkaar om de Recopa, de Zuid-Amerikaanse Supercup tussen de winnaar van de Copa Libertadores (National) en de Copa Sudamericana (Chapecoense). Chapecoense won de heenwedstrijd met 2-1.

  Voor de terugwedstrijd moest de Braziliaanse ploeg opnieuw de reis naar Colombia maken. Bij hun aankomst in Medellin kregen de spelers een militaire ontvangst.

  Het bezoek was helemaal speciaal voor de drie spelers en de journalist die vorig jaar de crash overleefden. Zij zullen de match in het stadion volgen. Voordien brachten ze ook een bezoek aan het ziekenhuis waar ze verzorgd werden en aan de plaats van de ramp.

  Doelman Jackson Follman verloor een been en moest de berg opgedragen worden. "Ik moest dit met mijn eigen ogen zien", zei hij. "Het is een mirakel dat ik nog leef."

  Het team kreeg een militaire ontvangst in Colombia

  Video player inladen ...

  Een emotioneel bezoek aan de plaats van de ramp