• home
 • video
 • pas verschenen

  AG2R: "Vandenbergh heeft geen hersenbloeding en had goeie nacht"

  Vandenbergh (archief) was het grootste slachtoffer.

  Stijn Vandenbergh was gisteren het grootste slachtoffer van een massale val in de Vierdaagse van Duinkerke. Zijn team AG2R kwam vanochtend met geruststellend nieuws.

  Vandenbergh was even buiten bewustzijn toen een 50-tal renners met 60-65 km/u tegen de grond ging. Hij kreeg zuurstof toegediend en werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Valenciennes.

  Hier en daar verscheen in de media dat het om een hersenbloeding zou gaan. Maar dat spreekt teamwoordvoerder Yves Perret tegen in een reactie aan onze redactie: "Hij heeft geen hersenbloeding. Hij heeft een hersenschudding en -kneuzing."

  "Hij heeft een goeie nacht gehad. Hij gaat deze ochtend nog eens onder de scanner en dan zullen we weten wanneer hij het ziekenhuis mag verlaten."

  Vooral de kneuzing moet goed in de gaten gehouden worden, want die kan in het slechtste geval leiden tot een echte hersenbloeding.

  Ploegleider Guille: "Jongens aangeslagen"

  Nicolas Guille is de ploegleider van het AG2R-team in Duinkerke. De sfeer is bedrukt: "Natuurlijk raakt dit voorval een team. Mijn jongens zijn allemaal aangeslagen, maar de wedstrijd gaat voort."