• home
 • video
 • pas verschenen

  "Nog even wachten met champagne, want vanavond volgt boottocht"

  Opnieuw champagne voor Quick-Step Floors.

  Quick-Step Floors leeft dezer dagen op een roze wolk in de Ronde van Italië. Fernando Gaviria schonk de Belgische ploeg vandaag een tweede ritzege. "Loon naar werken", reageert ploegmaat Pieter Serry. "Fernando voelde zich vanochtend nochtans niet 100 procent", vertelt ploegleider Rik Van Slycke.

  "Het is precies weer een droom"

  "Het houdt niet op", reageerde Pieter Serry, knecht van de eerste uren, bij Sporza. "Dat is loon naar werken. We hebben nog altijd de roze trui en winnen een tweede rit: het is precies weer een droom."

  "Waar dit zal eindigen? Ik hoop op nog enkele ritzeges. De flow is er zeker en vast. De puntentrui is ook een haalbaar doel, want Gaviria is een van de beste klimmers in onze ploeg. En we zullen natuurlijk het klassement van Jungels verdedigen. Misschien is het podium haalbaar."

  Serry staat wel niet meteen te springen voor de etappe van morgen: een tocht van 217 km. "Zulke lange ritten, dat vind ik niet nodig in een grote ronde. Onze dagen zijn al lang genoeg. Dat is eigenlijk gewoon een overgangsrit, een etappe die niet zo mooi is om naar te kijken."

  Vanavond mogen Serry en zijn maats weer champagne drinken. "We wachten daar misschien beter nog even mee, want vanavond staat er nog een boottrip op het programma. We mogen niet ziek worden. De trip zal niet te lang duren, maar ik heb niet zoveel ervaring op een boot", knipoogt Serry.

  Ploegleider: "Gaviria heeft in het eerste uur afgezien"

  Ook ploegleider Rik Van Slycke was in de wolken met de tweede ritzege van Fernando Gaviria. "Hij voelde zich vanochtend nochtans niet 100 procent na de zware bergrit van gisteren", zegt Van Slycke aan Sporza. "Hij heeft in het eerste uur een beetje afgezien, maar ik denk meer in zijn hoofd dan in zijn benen."

  Maakt Gaviria een doel van de puntentrui? "Hij heeft zelf gezegd: "Als ik de trui kan halen, dan blijf ik rijden." Er zijn veel bergritten en dus zullen er veel punten naar de klimmers gaan, maar ik veronderstel dat niet altijd dezelfde klimmer zal winnen."

  De Colombiaan kan in deze Giro nog enkele ritten winnen. "Maar we moeten zien hoeveel energie dit kost voor de ploeg. Gelukkig vinden Lotto-Soudal en Orica ook dat we de kansen moeten grijpen. Daardoor bundelen we de krachten."