• home
 • video
 • pas verschenen

  Stefan Van Loock keert terug als persverantwoordelijke Rode Duivels

  Van Loock was van 2011 tot 2014 al eens aan de slag bij de bond.

  Vanaf 1 juni gaat Stefan Van Loock aan de slag op de communicatiedienst van de KBVB, hoofdzakelijk als persman van de nationale ploeg. Die job voerde de journalist ook uit tussen 2011 en 2014. Van Loock was in die periode ook woordvoerder van de KBVB. Sinds zijn vertrek vervulde Pierre Cornez beide taken.

  Van Loock, die begin jaren 80 op de toenmalige BRT-sportredactie werkte en daarna de overstap maakte naar VTM Sport, werkte de laatste jaren als commentator en presentator van Telenet Play Sports.

  "Van Loock brengt expertise en ervaring", legt secretaris-generaal Koen De Brabander van de KBVB uit. "De media-activiteiten en communicaties aangaande de Rode Duivels worden zijn hoofdtaak, net als het beheer van de media-agenda van bondscoach Roberto Martinez."

  "Pierre Cornez zal zich nu nadrukkelijker kunnen focussen op zijn functie van woordvoerder van de KBVB en de andere communicaties van onze bond. Voor één persoon werd het steeds moeilijker om alles te blijven combineren, gelet op de steeds groter wordende media-aandacht."

  Op 15 mei begint ook Michaël Simeon als nieuwe directeur Communicatie en Business Development bij de KBVB. Zijn aanstelling werd in februari bekendgemaakt.

  Tweet Van Loock: