• home
 • video
 • pas verschenen

  Slagveld in Duinkerke: Vandenbergh en Frison grootste slachtoffers

  Stijn Vandenbergh (archieffoto) kwam in de Vierdaagse van Duinkerke ten val.

  Een massale valpartij in de openingsrit van de Vierdaagse van Duinkerke heeft voor een kleine ravage in het peloton gezorgd. Onder meer Stijn Vandenbergh (hersenschudding), Frederik Frison (bekkenbreuk) en Stijn Devolder moesten opgeven.

  Enkele renners waren duidelijk onder de indruk van de zware valpartij in het peloton op zo'n 22 kilometer van de aankomst, met Stijn Vandenbergh als zwaarste slachtoffer.

  "Ik hoop dat Stijn in orde is na zijn zware val. Het zag er heel ernstig uit", uitte Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen-Baloise) op Twitter zijn bezorgdheid na de valpartij.

  Zijn ploeg AG2R vertelde aan onze redactie dat Vandenbergh werd overgebracht naar het ziekenhuis. "Hij verloor het bewustzijn bij de val, maar is nu weer bij bewustzijn."

  "Stijn heeft een hersenschudding opgelopen", legt zijn ploeg uit. "Hij wordt in het ziekenhuis van Valenciennes ter observatie gehouden."

  Ook Lotto-Soudal en Veranda's Willems Crelan tellen slachtoffers

  Ook bij Lotto-Soudal was er een slachtoffer: Frederik Frison werd afgevoerd naar het ziekenhuis. "Hij liep een bekkenbreuk op", meldt zijn ploeg.

  Bij Veranda's Willems-Crelan was de schade nog groter. "Er wordt bij Stijn Devolder gevreesd voor een breuk. Anders heeft hij een zware kneuzing aan zijn ribben opgelopen."

  Devolder gaf op, ploegmaats Stef Van Zummeren (staartbeen) en Gaetan Bille (schaafwonden) reden de rit wel uit, maar het is nog maar de vraag of het duo morgen aan de start verschijnt.

  Opschudding in het peloton door de zware valpartij