• home
 • video
 • pas verschenen

  Quick-Step: "Niet verstandig om heel onze ploeg op te offeren voor roze"

  Quick-Step.

  Bob Jungels heeft de roze trui overgenomen van ploegmaat Fernando Gaviria. "Maar we moeten voorzichtig te werk gaan, want we zitten nog maar in de eerste week", zegt ploegleider Rik Van Slycke.

  "Hadden roze Jungels in ons achterhoofd"

  Het rapport van Quick-Step Floors oogt al mooi na 4 Giro-ritten: 1 ritzege en 2 roze truien. "Het was een beetje jammer voor Gaviria dat hij vandaag als roze trui geen vlakke rit voorgeschoteld kreeg", reageert ploegleider Rik Van Slycke bij onze Giro-man Renaat Schotte.

  "Maar we hadden het vooraf al in ons achterhoofd dat Jungels Gaviria zou kunnen aflossen in het roze. Jungels moest gewoon standhouden in de groep der favorieten en dat is hem gelukt."

  "We moeten voorzichtig te werk gaan"

  Of Quick-Step Jungels zolang mogelijk in het roze wil houden? "Ik weet niet of het zo verstandig is om heel onze ploeg daarvoor op te offeren", zegt Van Slycke.

  "Er komen nog sprintetappes aan (voor Gaviria). Als we tijdens die ritten telkens op kop blijven rijden tot en met de slotkilometer, dan wordt dat een beetje moeilijk. We zijn nog maar in de eerste week, dus we moeten wat voorzichtig te werk gaan."

  Heeft de Etna een muis gebaard qua spektakel? "Het was de eerste aankomst bergop, het was warm en er stond enorm veel wind. Iedereen zat misschien op zijn limiet. En dan is er automatisch de schrik om tijd te verliezen. Iedereen is heel zuinig met zijn krachten."