• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegmaats verkiezen Lukaku tot speler van het seizoen: "Dacht dat Gueye zou winnen"

  Lukaku werd in de bloemetjes gezet door zijn ploegmaats.

  Romelu Lukaku heeft vanavond een prijs van zijn ploegmaats ontvangen. De topschutter in de Premier League werd verkozen tot speler van het seizoen. "Ik wil trainer Koeman bedanken om me te blijven pushen", vertelde de Rode Duivel in zijn dankwoord.

  Met 24 competitietreffers dit seizoen is de verkiezing van Romelu Lukaku tot speler van het seizoen geen verrassing, al bleef de spits zelf nederig. "Ik dacht dat Idrissa Gueye na zo'n consistent seizoen zou winnen", reageerde Lukaku.

  De Rode Duivel ontving de award tijdens het jaarlijkse eindseizoensgala "The Dixies". "Ik heb zo'n prijs in mijn profcarrière nog nooit gekregen", zei Lukaku.

  "De middenvelders hebben mij en Ross Barkley dit seizoen geholpen om doelpunten te creëren, dus we zijn hen ook dankbaar."

  "Ik ben heel gelukkig en wil coach Ronald Koeman bedanken om me te blijven pushen. Ik weet dat ik niet altijd de makkelijkste ben, maar hij heeft me wel naar een hoger niveau getild."

  Ook Mirallas valt in de prijzen: nieuw contract ligt klaar

  Op het gala gaf Bill Kenwright, de sterke man van Everton, ook nog mee dat Kevin Mirallas een nieuw "langdurig contract" zal tekenen bij de nummer 7 in de Premier League. De aanvaller is er al sinds 2012 aan de slag.

  Enkele tweets over het gala