• home
 • video
 • pas verschenen

  Mehdi Bayat: "Ik ben tegen een vertrek van Mazzu"

  "Nog nooit met Bart Verhaeghe over Mazzu gepraat."

  Felice Mazzu doet het goed met Charleroi en gaat over de lippen als opvolger van Michel Preud'homme, mocht die weggaan bij Club. Charleroi-directeur Mehdi Bayat ziet de zaken evenwel anders. "Wij willen met Mazzu voortdoen", vertelde hij in Le Grand Débrief, het voetbalprogramma van Proximus 11 en La Dernière Heure.

  Officieel is het nog helemaal niet, maar iedereen gaat ervan uit dat Michel Preud'homme straks afscheid neemt van Club Brugge. In de pers worden Francky Dury (Zulte Waregem) en Mazzu genoemd als vervangers.

  Mazzu's baas Bayat was te gast in de studio en kreeg vragen over die geruchten: "Ik praat regelmatig met Bart Verhaeghe (Club-voorzitter, red), maar we hebben nog nooit over Mazzu gepraat. We weten dat Preud'homme stopt en het is het werk van de pers zich af te vragen wie hem gaat opvolgen."

  Ook bij Standard zoeken ze een nieuwe coach na het dramatische seizoen met Ferrera, Jankovic en nu Jeunechamps. "Ik hoor dat de Luikse club het DNA van Standard wil terugvinden, maar ik denk dat Felice Mazzu daar ver van afstaat."

  "Hij is een echte Carolo en alleen al daarom heeft hij geen goed profiel voor Standard."

  "Ik hoorde ook dat de directie van Charleroi zich niet zou verzetten tegen een vertrek van Mazzu. Maar laat mij duidelijk zijn: ik ben ertegen. Wij hebben de wil om met hem voort te doen."