• home
 • video
 • pas verschenen

  Judoka Jasper Lefevere (28) stopt op internationaal niveau: "Moeilijke beslissing"

  Jasper Lefevere (28, -66 kg) vorige maand op het EK in Warschau.

  Het is afgelopen met de internationale judocarrière van Jasper Lefevere. De 28-jarige uit de klasse -66 kg beseft dat hij net onder het topniveau blijft staan. "Ik wil andere ambities waarmaken", schrijft de nummer 45 van de wereld op de website van de Vlaamse Judofederatie.

  Lefeveres laatste wapenfeit was het EK in Warschau vorige maand, waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld. "Na dat EK heb ik beslist om een stap terug te zetten en te stoppen met judo op internationaal niveau."

  "Ik blik tevreden terug op een topsportcarrière met vele internationale medailles en deelname aan EK's, WK en Olympische Spelen."

  "Een volgende stap vooruit zou medailles op deze grote kampioenschappen betekenen. Aangezien ik net onder dat niveau blijf staan, heb ik de moeilijke, maar weloverwogen beslissing genomen om afscheid te nemen van topsport."

  "De combinatie van topsport zonder topsportcontract en studies doctoraat (in de chemie, red) en post-doc was niet altijd evident. Ik ben op een punt in mijn leven gekomen dat ik een professionele carrière wil uitbouwen en andere ambities wil waarmaken."

  "Je zal mij in de toekomst zeker nog op de judomat blijven vinden. En ik hoop nog ergens te kunnen bijdragen aan het judo in België."