• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Ben net met opzet aangereden op training"

  De fiets van Froome na de aanrijding.

  0 / 0
  Ook een drievoudige winnaar van de Ronde van Frankrijk is niet veilig voor opdringerige autobestuurders. Chris Froome werd vandaag het slachtoffer van verkeersagressie. De renner van Team Sky postte daarvan een foto op Twitter.

  "Ik ben net met opzet geramd door een ongeduldige bestuurder die me volgde tot op de stoep. Gelukkig ben ik oké. Mijn fiets is wel total loss. De bestuurder reed gewoon voort", schrijft Froome (31) vanuit de buurt van Monaco op Twitter. 

  Het incident komt twee weken nadat Yoann Offredo op training werd aangevallen met een breekmes en een baseballbat. De 30-jarige Fransman kwam er minder goed vanaf dan Froome. Offredo hield een gebroken neus, snijwonden aan zijn heup en verschillende blauwe plekken over aan het incident.

  Gisteren uitte Alberto Contador nog zijn frustratie over een dodelijk ongeval met fietsers. "Opnieuw twee fietsers doodgereden door een vrouw die drie keer meer had gedronken dan toegestaan en positief testte op drugs", schreef de Spanjaard op Twitter.