• home
 • video
 • pas verschenen

  Discussie: Ferrera countert kritiek van analisten op aanpak Anderlecht

  0 / 0
  De prestatie van Anderlecht tegen Zulte Waregem leidde tot de meest geanimeerde discussie aan de tafel van Extra Time. Terwijl de analisten streng waren voor de behouden aanpak van paars-wit nam Yannick Ferrera zijn collega-trainer René Weiler in bescherming.

  Sonck: "Erg dat Anderlecht geen antwoord vond op spel Essevee"

  Het was Wesley Sonck die de kat de bel aanbond. "Als je vroeger naar Anderlecht ging, deed je dat met angst. Met om het even welke ploeg. Dat is nu niet meer. Ik begrijp dat je als speler of trainer alleen wilt winnen. Hoe maakt niet uit."

  "Maar voor de mensen op de tribunes die al jaren gaan kijken verwacht je toch meer. Het kan niet dat je elke week wint met supervoetbal. Maar wat ik zag tegen Zulte Waregem had ik lang niet gezien. Ik vind het erg dat je geen antwoord vindt op de manier van spelen van Essevee."

  "Met twee grote talenten op het middenveld als Tielemans en Dendoncker achter de bal moeten lopen is toch zonde?", vond ook Filip Joos.

  Maar Ferrera injecteerde het pragmatisme van een trainer in het gesprek. "Anderlecht weet ook wat de karakteristieken van Zulte Waregem zijn."

  "Tegen Essevee weet je dat de tegenstander met acht spelers op jouw helft zal komen. Als je niet met acht verdedigt, heb je problemen en kunnen ze combineren."

  Ferrera: "Statistisch meer kans te winnen door te spelen zoals Anderlecht"

  "Je bent gevaarlijker als je tegenprikt. Want Zulte Waregem verdedigt kwetsbaar", ging Yannick Ferrera voort. "Dat is een keuze van Francky Dury en die moeten we respecteren, want ze heeft Zulte Waregem dit jaar een beker van België opgeleverd en al enkele deelnames aan POI." 

  "Zulte Waregem blijft maar met twee achteraan tegen drie Anderlecht-spelers. Dat is gevaarlijk. Dat heeft Anderlecht natuurlijk bestudeerd", zegt Ferrera, die zijn punt onderbouwt met enkele fases (bekijk de video hieronder).

  "Ik zeg dat je statistisch meer kans hebt om de match tegen Zulte Waregem te winnen door te spelen zoals Anderlecht. Of de kritiek op Weiler onterecht is? Ja, want hij staat eerste met vier punten voorsprong." 

  Joos: "Met wat je nu zegt, word jij geen trainer bij Anderlecht"

  Volgens Filip Joos prijst Ferrera zichzelf voorlopig uit de markt als trainer in Brussel. "Met wat je nu zegt, word je niet de nieuwe trainer van Anderlecht."

  "Ooit misschien wel, maar je ziet altijd een cyclus. Weiler zal vervangen worden door iemand die zegt dat goed voetbal belangrijker is dan het resultaat. Dit soort voetbal wordt alleen aanvaard omdat Anderlecht twee jaar geen kampioen geworden is."