• home
 • video
 • pas verschenen

  Dario van den Buijs krijgt bij Heracles een kans in de Eredivisie

  Dario Van den Buijs maakt de overstap naar Heracles.

  Dario van den Buijs (21) voetbalt volgend seizoen in de Nederlandse eerste klasse. De centrale verdediger maakt de overstap van tweedeklasser FC Eindhoven naar Heracles. Hij tekende er voor drie seizoenen, met een optie op een extra jaar.

  Dario van den Buijs is een centrale verdediger, die door FC Eindhoven in de zomer van 2015 werd weggeplukt uit de jeugd van Club Brugge. Hij verscheen bij de tweede club uit Eindhoven 71 keer op het veld en scoorde 10 keer.

  "Dario is een uitstekende speler voor ons en uit de gesprekken blijkt dat hij ook over een goed karakter beschikt", vertelt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma over de nieuwste aanwinst van Heracles.

  "Dario is in de Jupiler League (de Nederlandse tweede klasse) een zeer talentvolle speler gebleken. Hij is dus op meerdere gebieden een aanwinst voor onze club."

  Dario van den Buijs is de zoon van Stan van den Buijs, de assistent van Michel Preud'homme bij Club Brugge.

  Heracles mikt nog op de play-offs

  Heracles moet zondag op de laatste speeldag in de Eredivisie op bezoek bij leider Feyenoord.

  De Rotterdammers kunnen kampioen worden, maar ook Heracles heeft nog een puntje nodig om zeker te zijn van deelname aan de Nederlandse play-offs voor Europees voetbal. Het team telt met doelman Bram Castro al één andere Belg in de selectie