• home
 • video
 • pas verschenen

  Dalsgaard (Zulte Waregem) is 1 match geschorst, Standard mist Orlando Sa 2 duels

  Dalsgaard en Sa moeten even op het strafbankje plaatsnemen.

  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Zulte Waregem-verdediger Henrik Dalsgaard en Standard-spits Orlando Sa een sanctie opgelegd. Dalsgaard krijgt een straf na zijn vliegende tackle op Ruud Vormer, Orlando Sa deelde in Standard-Union een elleboogstoot uit.

  "Dalsgaard had rechtstreeks rood moeten krijgen"

  Henrik Dalsgaard ontsnapte tijdens Club Brugge-Zulte Waregem aan een sanctie na een wilde tackle op Ruud Vormer. Scheidsrechter Alexandre Boucaut hield zijn kaarten op zak.

  Voor de Geschillencommissie was er meer aan de hand. "Dalsgaard voerde een vliegende tackle uit. Dat gebeurde met een overdreven intensiteit en dus bracht hij zijn tegenstander in gevaar", luidt het.

  "De tackle gebeurde niet met gestrekt been, noch met de studs vooruit. De Geschillencommissie stelt vast dat de scheidsrechter zich manifest vergiste bij de beoordeling van de tackle. Dalsgaard had een rechtstreekse rode kaart moeten krijgen."

  Dalsgaard krijgt een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één effectief. Hij mist dus de match van zaterdag tegen KV Oostende.

  "Sa had rood moeten krijgen"

  Orlando Sa liep dan weer tegen een schorsing van drie speeldagen aan, waarvan twee effectief. De Standard-spits deelde in de thuismatch tegen Union een elleboogstoot uit.

  "De Geschillencommissie oordeelt dat Sa zijn linkerelleboog tijdens een luchtduel richting Martens beweegt. Hij gebruikt zijn arm niet alleen voor extra sprongkracht, maar ook om zijn tegenstrever van zich weg te houden."

  "Martens blesseert zich aan zijn kaakbeen en uit de tv-beelden is duidelijk vast te stellen dat dat een rechtstreeks gevolg is van de slag van Sa. De fase had bestraft moeten worden met de rode kaart, scheidsrechter Wouters heeft zich dus manifest vergist bij de beoordeling ervan."