• home
 • video
 • pas verschenen

  "FIFA onderzoekt de rol van manager Raiola in transfer Pogba"

  Ging Raiola zijn boekje te buiten bij de transfer van Pogba?

  Volgens enkele bronnen heeft de Wereldvoetbalbond FIFA een onderzoek geopend naar de transfer van Paul Pogba naar Manchester United. De FIFA zou zich vragen stellen bij de rol van manager Mino Raiola bij de transactie van 105 miljoen euro.

  Paul Pogba (24) werd afgelopen zomer door Manchester United bij Juventus weggeplukt. Het prijskaartje van de Fransman: 105 miljoen euro, goed voor de duurste transfer in de voetbalgeschiedenis.

  Maar volgens onder meer AFP en mediapart.fr heeft de FIFA een onderzoek geopend naar de overgang van Pogba. De FIFA zou zich vragen stellen bij de vergoeding die spelersmakelaar Mino Raiola gekregen heeft.

  Het klokkenluidersplatform Football Leaks schetste daarover al een opvallend plaatje. Volgens de gelekte documenten zou Raiola als tussenpersoon hebben opgetreden van Pogba, Manchester United én Juventus, wat wijst op een groot belangenconflict.

  Raiola zou op die manier naar verluidt liefst 49 miljoen euro verdiend hebben aan de overgang van Pogba.