• home
 • video
 • pas verschenen

  Youri Tielemans wint de Ebbenhouten Schoen

  Een opsteker voor Tielemans, die volgend weekend de landstitel kan veroveren.

  Anderlecht-speler Youri Tielemans heeft Sofiani Hanni opgevolgd als winnaar van de Ebbenhouten Schoen. Die trofee bekroont de beste Afrikaanse speler of speler met Afrikaanse roots in de Belgische competitie. Landry Dimata en titelverdediger Hanni vervolledigden het podium.

  Youri Tielemans (die gisteren zijn 20e verjaardag vierde) is dit seizoen een van de sterkhouders bij Anderlecht. Met zijn fysieke strijdkracht trok hij zijn team al meerdere keren over de streep.

  In de Jupiler Pro League vond de middenvelder al 13 keer de weg naar het doel. In Europa liet Tielemans het net dit seizoen drie keer trillen.

  Met Sofiane Hanni (vorig jaar de primus) stond er nog een tweede Anderlecht-speler op het podium: op de derde plaats. Landry Dimata (Oostende) nestelde zich tussen de twee Anderlecht-spelers op de tweede plaats.

  Tielemans: "Tegen Club winnen is niet prioritair"

  "Deze prijs komt niet helemaal onverwacht", reageerde Tielemans, die Congolese roots heeft. "Ik ben inderdaad aan een sterk seizoen bezig. Al moet ik erbij zeggen dat het team hierin heel belangrijk is. Enkel dankzij mijn ploegmaten kan ik schitteren."

  "Deze prijs is een opsteker naar zondag toe. We willen absoluut kampioen worden. Vorig jaar werd Brugge kampioen in de wedstrijd tegen ons. We zouden de klus nu ook graag zondag tegen hen al klaren. Al is een zege niet prioritair. Zelfs bij een nederlaag blijven we op kop en dat met maar twee duels meer voor de boeg."

  Uitslag

  1. Youri Tielemans (Anderlecht)
  2. Landry Dimata (Oostende)
  3. Sofiane Hanni (Anderlecht)
  4. Henry Onyekuru (Eupen)
  5. Mbaye Leye (Zulte Waregem)