• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Tessa Wullaert beslist Duitse vrouwentopper met "Weltklasse-Tor"

  Tessa Wullaert staat in de spits bij de Duitse topclub Wolfsburg.

  Wolfsburg heeft een grote stap gezet naar een derde titel in de geschiedenis van de Bundesliga voor vrouwen. Bij grote concurrent Potsdam werd gisteren met 1-3 gewonnen. Red Flame Tessa Wullaert, eerder dit jaar goed voor de eerste Gouden Schoen bij de vrouwen, stelde de zege veilig met een wereldgoal.

  Wolfsburg was de leider in Duitsland, Potsdam volgde op drie punten voor de topper. Met nog drie speeldagen voor de boeg bedraagt het verschil nu zes punten. Na 2013 en 2014 wenkt nog eens de kroon.

  Coach Ralf Kellermann loofde de prestatie van zijn team én de "Weltklasse-Tor" van Wullaert. De Belgische spits kreeg de bal ter hoogte van de middencirkel, slalomde voorbije vier Potsdamsters en maakte het met knal hoog in doel knap af.

  Wullaert zelf maakt gewag van "een van de mooiste goalen uit mijn carrière".

  Het doelpunt van Wullaert: