• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: LeBron James naar zevende Conference Final op rij

  LeBron James was nog maar eens goed voor 35 punten.

  Titelverdediger Cleveland Cavaliers heeft zijn favorietenrol meer dan waargemaakt in de tweede ronde van de play-offs. Met een "sweep" (4-0) kegelde het de Toronto Raptors uit de titelrace. Sterspeler LeBron James staat zo voor de zevende keer op rij in een Conference Final.

  Driepunters zijn sleutel tot succes voor Cavaliers

  Toronto Raptors speelde zijn beste wedstrijd in het vierluik tegen de titelverdediger. Het nam een voorsprong van 11 punten in het eerste quarter, maar de Cavs konden de achterstand ombuigen vanachter de driepuntlijn (109-102). 

  LeBron James was opnieuw goed voor 35 punten, 9 rebounds en 6 assists. Kyrie Irving voegde er nog 27 punten aan toe om Toronto met een "sweep" van de tabellen te vegen.

  "King" James mag zich nu voor de zevende keer op rij opmaken voor de Eastern Conference Finals. 

  Wie daagt Cleveland uit in Eastern Conference Finals?

  In de andere halve finale van de Eastern Conference blijft het bloedstollend spannend. Boston Celtics wist niet wat hen overkwam in het derde quarter: Washington Wizards mikte maar liefst 26 punten op rij door de ring. 

  Met de ruime 121-102-overwinning, dankzij Bradley Beal (29 punten) en John Wall (27 punten en 12 assists), staat het opnieuw 2-2. Het eerste team met vier overwinningen daagt Cleveland uit in de Conference Finals.

  James Harden opnieuw van goudwaarde voor Houston Rockets

  In de Western Conference heeft Houston Rockets voor de tweede keer de scalp van San Antonio Spurs beet: 125-104. James Harden loodste zijn ploeg naar 2-2 met 28 punten en 12 assists.

  In de andere halve finale heeft Golden State Warriors nog één overwinning nodig tegen Utah Jazz. Vannacht kan het zijn ticket voor de Western Conference Finales al beet hebben.

  Uitslagen 7 mei

  • Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors: 109-102
  • Boston Celtics - Washington Wizards: 102-121
  • San Antonio Spurs - Houston Rockets: 104-125