• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Engelse pers verkiest Kanté boven Eden Hazard

  Kanté verhuisde van Leicester naar Chelsea.

  Chelsea-speler N'Golo Kanté is opnieuw in de prijzen gevallen. Hij werd door de Engelse pers uitgeroepen tot Speler van het jaar. Hij kreeg meer stemmen dan zijn ploegmaat Eden Hazard en Dele Alli.

  Eind april mocht N'Golo Kanté al een trofee op zijn schouw zetten. Hij werd door zijn collega-voetballers in de Premier League verkozen tot Speler van het jaar, voor Eden Hazard.

  De FWA, de vereniging van voetbaljournalisten in Engeland, deelde die mening. Ook de geschreven pers gaf de trofee voor Speler van het jaar aan de middenvelder. "Volgens sommigen had hij deze trofee vorig jaar bij Leicester al moeten krijgen. Nu hij ook bij Chelsea dezelfde topvorm laat zien, is dit zeker verdiend."

  Kanté kreeg ook hier meer stemmen dan Eden Hazard. De twee Chelsea-spelers waren samen wel goed voor meer dan 65 procent van alle stemmen. Dele Alli strandde op de derde plaats.

  In totaal stemden de journalisten op 17 verschillende spelers. Ook Romelu Lukaku en Toby Alderweireld kregen stemmen achter hun naam.