• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse pers over drama Feyenoord: "Apocalyptisch"

  Ongeloof bij de supporters: Feyenoord laat de titel liggen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het moest een groot volksfeest worden in Rotterdam - de eerste landstitel sinds 1999 - maar Feyenoord struikelde met zicht op de meet. In de Nederlandse pers werden pagina's volgeschreven over "het onvoorziene plot" tegen stadsgenoot Excelsior. Een greep uit het aanbod.

  De Volkskrant: Titeldroom verlamt Feyenoord

  De club van het gecultiveerde lijden droop zondag af, zoals afdruipen zelden is vertoond. Excelsior – Feyenoord, bedoeld als kampioenswedstrijd van Feyenoord, eindigde in een surrealistische 3-0, en niets van de uitslag was gestolen. Helemaal niets. Bange kampioenskandidaten verloren van trotse, ontwapenende rasvoetballers.

  NRC: Onvoorzien plot: Feyenoord stort compleet in

  De spelersbus van Feyenoord, eerder op de dag met veel vuurwerk onthaald, vertrekt weer naar Zuid. Geen uitreiking van de schaal in de Kuip. Geen kampioen. Geen feest. Als de bus de Oostzeedijk opdraait tonen fans een spandoek: ‘Many years of hurt never stopped us dreaming’. Hoeveel leed kan een supporter hebben?

  Feyenoord heeft veel teleurstellingen gekend, maar veel apocalyptischer dan dit gaat het niet worden. De enige overtreffende trap: geen titel, zondag thuis tegen Heracles.

  Trouw: De dag die extatisch begon, eindigt ijzig

  Feyenoord, dit seizoen geprezen om zijn standvastigheid en onverstoorbaarheid, gaf niet thuis op het moment suprême en bezweek onder de spanning. Met als schrale troost dat het zondag in De Kuip op herkansing kan tegen Heracles, dat nog strijdt om een ticket voor de play-offs.

  AD: Het legioen houdt moed erin: volgende week komt het goed

  Het doet onwerkelijk aan. Daar waar een paar uurtjes eerder nog een doldwaas feest werd gebouwd en de spelersbus van Feyenoord met gezang en vuurwerk werd onthaald, heerst complete stilte.

  Een waar horror-secnario, zegt Feyenoordfan John van Assendelft uit Rotterdam. Hij "een beetje verdrietig", maar toont zich monter. “Volgende week thuis tegen Heracles, komt het goed. Ze zullen zich toch niet voor een tweede keer het kaas van het brood laten eten?”