• home
 • video
 • pas verschenen

  Milic krijgt 2 speeldagen schorsing voor vuile fout, Oostende en speler gaan akkoord

  Antonio Milic trok gisteren aan de noodrem, rood was terecht zijn deel.

  KV Oostende zal het tegen Zulte Waregem en Club Brugge zonder Antonio Milic moeten doen. De Kroatische verdediger viseerde gisteren de hiel van de doorgebroken spits Coulibaly in Oostende-Gent. Club en speler aanvaarden de schorsing van twee speeldagen.

  Milic kreeg rood, toen hij in de slotminuut zonder de bal te willen spelen op de hiel van de Gent-spits ging staan bij een 2-0-stand. Ref Luc Wouters bedacht hem met rood voor een fout "die de fysieke integriteit van Coulibaly in gevaar kon brengen", schreef hij in zijn rapport.

  Het bondsparket doet maandag altijd een voorstel van sanctie: dat werd twee matchen aan de kant en 600 euro boete. Club en speler kunnen zich verzetten, maar deden dat niet. Milic mist dus Zulte Waregem-Oostende en Oostende-Club Brugge. Tijdens de wedstrijd Anderlecht-Oostende op de slotspeeldag kan hij er wel weer bij zijn.

  Bekijk de vuile fout van Milic:

  Video player inladen ...