• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sportief directeur Roma: "Dit is het laatste seizoen van Totti"

  Voor de supporters blijft Totti de koning van Rome.

  De Romeinse cultheld Francesco Totti (40) zet over enkele weken een punt achter zijn carrière. Dat maakte de nieuwe sportleider van Roma bekend.

  Nog even speler, straks bestuurslid

  Op 28 mei komt er een einde aan de spelerscarrière van Francesco Totti. Dan sluit Roma het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Genoa.

  Het was kersvers sportief directeur Ramon Rodriguez Verdejo, kortweg Monchi, die het nakende afscheid op de persconferentie ter gelegenheid van zijn eigen aanstelling bekend maakte.

  "Totti heeft een akkoord gesloten met het bestuur dat dit zijn laatste seizoen is. Daarna maakt hij zijn intrede in het bestuur van de club", sprak de Spanjaard, die veel wil leren van Totti.

  "Totti is Roma. Ik wil hem zo vaak mogelijk in de buurt", zei Monchi. "Ik wil dat Totti me uitlegt wat AS Roma betekent. Als ik 1 procent van wat hij voor de club doet versta, zal ik al blij zijn."

  250 doelpunten, 1 landstitel en 2 bekers

  Francesco Totti is een icoon in de Italiaanse hoofdstad. De nummer 10 startte zijn carrière in 1992 bij Roma en bleef de club altijd trouw.

  Op zijn 16e maakte Totti zijn debuut in het eerste elftal. Hij speelde er 616 keer en maakte een onwaarschijnlijk aantal doelpunten: 250 in totaal.

  1 keer won Totti de titel met AS Roma (in 2001), 8 keer werd hij tweede en 2 keer won hij de beker (in 2007 en 2008).

  Dit seizoen is Totti vaak invaller. Afgelopen weekend viel hij nog in tijdens de verloren Romeinse derby tegen Lazio. In 2006 werd Totti wereldkampioen met Italië.