• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Overleden zus inspireert Isaiah Thomas tot 53 punten bij Boston

  Chyna Thomas (22) overleed op 15 april in een auto-ongeluk.

  Boston-vedette Isaiah Thomas heeft de Celtics op een 2-0-voorsprong gebracht tegen Washington met een persoonlijk record van 53 punten. De reden? "Vandaag zou mijn zus 23 zijn geworden", legde Thomas uit. Chyna Thomas overleed op 15 april in een auto-ongeluk.

  Isaiah Thomas woonde zaterdag de begrafenis van zijn zus bij in het westen van de VS en kwam zondagochtend net op tijd terug voor de eerste zege tegen Washington in de halve finale van de Eastern Conference. Met 33 punten en 9 assists zorgde hij mee voor de zege.

  En dat deed hij gisterenavond nog eens over. 53 punten is een record voor Thomas én de beste score in de play-offs sinds de 55 van Allen Iverson in 2003. In de extra tijd maakte Thomas er nog 9, waardoor de thuisploeg met 129-119 won.

  De hele NBA steunt Thomas in deze moeilijke tijden. Waar haalt hij de kracht vandaag, wilde de speaker weten. "Door mijn zus. Vandaag is haar 23e verjaardag. Happy birthday! Alles wat ik doe is voor haar. Ze zorgt voor mij. Ze zou niet willen dat ik afhaak."

  Hoogtepunten van Thomas' wedstrijd:

  Tweets over Thomas' prestatie:

  Ondertussen danst Curry erop los in Golden State-Utah

  In de eerste wedstrijd tussen Golden State en Utah haalden de Warriors het op eigen veld met 106-94. Met dank aan Stephen Curry. Hij scoorde 22 punten, waaronder een fraaie achterwaartse lay-up na het nodige dribbelwerk.