• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nastase hoeft niet meteen op kaartjes voor Wimbledon te rekenen

  Nastase ging stevig uit de bocht in de Fed Cup-ontmoeting tegen de Britten.

  Ilie Nastase, kapitein van de Roemeense Fed Cup-ploeg, zal wellicht niet te zien zijn in de tribunes op Wimbledon. Nastase is voorlopig geschorst na zijn uitbarstingen in het Fed Cup-duel tussen Roemenië en Groot-Brittannië. "We veroordelen zijn daden", klinkt het bij de organisatie van Wimbledon.

  Ilie Nastase ging enkele weken geleden zijn boekje te buiten tijdens de Fed Cup-ontmoeting tussen Roemenië en Groot-Brittannië. Nastase beledigde er speelster Johanna Konta, de kapitein van de Britse ploeg en een journaliste.

  Als klap op de vuurpijl had Nastase ook nog eens een racistisch getinte reactie gegeven op de zwangerschap van Serena Williams. De Internationale Tennisfederatie lachte niet met het gedrag van Nastase en heeft de Roemeen voorlopig geschorst.

  De grofgebekte finalist van Wimbledon in 1972 en 1976 hoeft alvast niet meteen op een uitnodiging voor Wimbledon te rekenen. In de Royal Box, een tribune op Centre Court waar heel wat notabelen mogen plaatsnemen, zal Nastase niet te zien zijn.

  "Zijn woorden vallen niet goed te praten. We veroordelen zijn daden. Nastase zal zeker geen uitnodiging krijgen voor de Royal Box", klinkt het bij de voorzitter van de All England Club, die overigens meegaf dat Nastase misschien zelfs helemaal niet welkom zal zijn in Londen.