• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Witte: "We hebben nooit aan Vanhaezebrouck getwijfeld"

  Ivan De Witte: "Vanhaezebrouck is een toptrainer."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Hein Vanhaezebrouck en AA Gent denken nog niet aan scheiden. De trainer verlengde zijn contract tot 2019 en daar is voorzitter Ivan De Witte erg blij mee. "Het vertrouwen in deze trainer overstijgt het resultaat van een match." Over het financiële aspect van de overeenkomst houdt de voorzitter de lippen op elkaar.

  "We zijn iets aan het bouwen en dat werk is nog niet af"

  AA Gent is voorlopig de beste club in Play-off I, maar eerder dit seizoen liep het niet allemaal even vlot. Toch werd de trainer nooit in vraag gesteld. "Er was nooit twijfel over de kwaliteiten van Vanhaezebrouck", vertelt De Witte. "Ik heb hem zelfs voorgesteld om zijn contract te verlengen na een verloren wedstrijd."

  "Dat was echt om ons vertrouwen in hem uit te drukken. Dat vertrouwen in de trainer overstijgt het resultaat van een wedstrijd. Het is er ook in moeilijkere periodes."

  "Vanhaezebrouck is een van de beste trainers waar ik al mee gewerkt heb, misschien zelfs de beste. Het is een toptrainer met veel kwaliteiten die in zijn carrière waarschijnlijk ook buiten onze landsgrenzen nog veel zal bereiken."

  "Ik ben zeer blij met dit nieuw akkoord. Dit geeft zekerheid voor de toekomst. We zijn iets aan het bouwen, samen met de trainer, en dat werk is nog niet af. Sinds Vanhaezebrouck hier is, hebben we al heel veel verbeteringen aangebracht. We zijn nu een club die zich aan het nestelen is in de top van de Belgische rangschikking."

  Waren er bij Vanhaezebrouck ooit twijfels over zijn toekomst? "Ik heb op een bepaald moment gezegd dat het 90 procent zeker was dat hij zou verlengen. Ik heb regelmatig een zeer intens gesprek met hem dus ik kan dat goed aanvoelen. Maar goed, in voetbal is die 10 procent nog groter dan in een andere wereld."

  "Vanhaezebrouck wordt een technisch directeur op het veld"

  "Nu willen we samen de professionalisering nog verder doordrijven. We willen een stabiele topclub worden in België en een subtopper in Europa. En ik zou graag nog eens kampioen spelen met Vanhaezebrouck als coach."

  Verandert er iets aan het contract van Hein Vanhaezebrouck? "Hij krijgt meer bevoegdheden. Hij wordt een soort technisch directeur op het veld. Hij krijgt meer inspraak in de transfers en in de inrichting van onze infrastructuur. Hij krijgt ook een grotere impact op de jeugdwerking."

  "Over het financiële wil ik geen uitspraken doen. Dat is niet relevant. Zijn contract is verbeterd, maar dat verdient hij ook. En of hij dan de best betaalde trainer van onze competitie is, dat doet er niet toe."

  "Uiteraard is er ook een opstapclausule, maar dat is voor mij geen wezenlijk deel van dit contract. Ik ken Hein al zeer lang. Hij is trouw aan zijn woord."