• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vormer na vliegende tackle Dalsgaard: "Ik houd wel van een goeie tackle op de bal"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Na Club-Zulte Waregem was er heel wat te doen over de vliegende tackle van Dalsgaard op Vormer, maar waarvoor ref Boucaut zelfs niet floot. De Deen van Zulte Waregem was zich van geen kwaad bewust, Ruud Vormer liet het niet aan zijn hart komen.

  Dalsgaard: "In Engeland applaudisseren ze hiervoor"

  Kort na de rust ging Dalsgaard na een slechte controle al springend en met zijn voeten vooruit richting de bal, die Vormer net wilde recupereren. Heel het stadion én Club schreeuwden moord en brand, maar Boucaut gaf geen krimp.

  Dalsgaard zag een correcte tackle: "Oké, ik kom hard ingevlogen, maar deed dat niet met een gestrekt been en ik raakte vol de bal", vertelde de Deen, die in de belangstelling staat van de Engelse tweedeklasser Brentford, in de kranten. "In Engeland applaudisseren ze voor zo'n actie. Daar zijn het geen "pussies" zoals hier."

  Video player inladen ...

  Vormer: "Misschien ben ik aan iets ergs ontsnapt"

  Ref Boucaut kreeg het fel te verduren in Brugge, hij keurde ook nog twee bezoekende goals af en floot een penalty voor Vanaken niet.

  Toch had Vormer geen slecht woord over voor Boucaut, ook niet voor de tackle. "Ik vond dat de ref een goeie pot heeft gefloten. Wat wil je dat ik zeg? Ik vond hem aardig fluiten. Scheidsrechters maken net als voetballers fouten."

  "Misschien ben ik aan iets ergs ontsnapt. Maar ik houd wel van een goeie tackle op de bal. Dat hoort erbij."

  Vormer is zelf niet vies van een harde ingreep: "Weet je: als ik vorige week geen rood had gekregen, had ik nu ook mijn voet gezet bij hem. Maar ik dacht aan vorige week. "Straks zet ik mijn voet op zijn scheen en ben ik weer de lul." Dat wil ik niet."

  Video player inladen ...

  Preud'homme: "Dalsgaard gaat naar mijn vrienden van Reviewcommissie"

  Ook Michel Preud'homme vond de tackle rood. "Iedereen weet dat. Zeker als je ziet waarvoor je soms rood krijgt in België. Maar wat gaat er nu gebeuren? Wij hebben geen voordeel gehad van deze fout. Nu gaat Dalsgaard naar mijn vrienden van de Reviewcommissie. Dat gaat onze tegenstanders een voordeel geven, want hij zal tegen hen niet mogen spelen. Maar zo is het leven."