• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Samenvattingen JPL verhuizen naar Vier, goals en opvallende beelden blijven op sporza.be

  Voor de voetballiefhebber zal er niet zo veel veranderen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Telenet/Play Sports is de grote winnaar geworden van de onderhandelingen voor het nieuwe voetbalcontract. De live matchen blijven de komende 3 jaar op Play Sports en ook de samenvattingen komen in handen van Telenet. Ze zullen uitgezonden worden op Vier.

  Sporza.be en Extra Time

  Voor de voetballiefhebber verandert er niet al te veel vanaf volgend seizoen. U kunt nog altijd op sporza.be terecht voor de goals, opvallendjes en andere clips van de matchen uit de Jupiler Pro League.

  Ook Extra Time blijft uw vaste afspraak op maandag voor een nabeschouwing van de afgelopen speeldag.

  Play Sports en Vier

  De rechtstreekse uitzendingen van de matchen uit onze eerste klasse blijft ook op Play Sports. Het gaat wel over niet-exclusieve rechten, wat betekent dat Proximus en Orange eventueel ook nog de beelden kunnen verwerven.

  Wel een belangrijke verandering is er wat betreft de samenvattingen. Die zijn vanaf nu ook in handen van Telenet. Omdat de samenvattingen op een open net moeten komen, geeft Telenet een sublicentie aan SBS (= Vier). De productie is wel in handen van Play Sports.

  80 miljoen euro

  De Pro League had de ambitie om vanaf volgend seizoen 100 miljoen euro per seizoen op te halen, maar dat doel is niet bereikt. Wel zou er 16% meer dan bij de vorige onderhandelingen losgeweekt zijn.

  Er wordt gefluisterd dat er nu 80 miljoen euro per seizoen in het laatje komt, al ligt het bedrag door mogelijke extra biedingen nog niet vast.

  Waar kun je vanaf volgend seizoen de Jupiler Pro League volgen?

  • Live voetbal: Play Sports (en eventueel ook nog Proximus en/of Orange)
  • Samenvattingen: Vier
  • Goals en andere clips: Sporza.be (en Play Sports)
  • Extra Time op maandag: Canvas

  * De rechten voor Wallonië blijven bij VOO (live) en RTBF (samenvattingen)