• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Muntari is geschorst na racistische geluiden, spelersvakbond eist maatregelen

  Muntari ging verhaal halen bij de fans van Cagliari.

  De Italiaanse voetbalbond laat de schorsing van Sulley Muntari niet vallen. De Ghanees protesteerde afgelopen weekend na racistische geluiden tijdens Cagliari-Pescara, wat hem een gele kaart opleverde. FifPro, het internationaal spelerssyndicaat, wil dat er "streng opgetreden wordt".

  Sulley Muntari sprak tijdens de slotfase van Cagliari-Pescara de scheidsrechter aan nadat de Ghanese international racistische geluiden had gehoord bij een deel van de thuisaanhang.

  De scheidsrechter gaf geen gehoor aan de boodschap van Muntari, waarop de Ghanees van het veld stapte. Het kwam Muntari op een gele kaart te staan, zijn vijfde van het seizoen.

  Muntari is daardoor één speeldag geschorst en de Italiaanse voetbalbond is niet van plan om die schorsing kwijt te schelden. Dat is voor de FifPro, het internationaal spelerssyndicaat, onaanvaardbaar.

  "We dringen er ernstig op aan bij de Italiaanse autoriteiten om de versie van Muntari te onderzoeken", klinkt het.

  "Er moet onderzocht worden hoe deze situatie tot stand kwam. Vervolgens moet er streng tegen opgetreden worden, zodat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren."

  "Muntari had het recht om zijn problemen aan te kaarten"

  FifPro vraagt dat de gele kaart van Muntari geannuleerd wordt. "Hij had absoluut het recht om zijn problemen aan te kaarten."

  "Professionele voetballers mogen verwachten dat ze door de bevoegde instanties beschermd worden tijdens het uitoefenen van hun job. Discriminatie is hierbij niet te accepteren."