• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Loix: "Kans is heel groot dat Neuville dit jaar wereldkampioen wordt"

  Freddy Loix ziet Thierry Neuville dit jaar al wereldkampioen worden.

  Met overwinningen in de Rally van Corsica en Argentinië ontpopt Thierry Neuville zich steeds meer tot een van de kandidaten voor de wereldtitel. Ook ex-rallyrijder Freddy Loix schat de kansen van Neuville hoog in.

  "Thierry heeft een grote evolutie gemaakt"

  Thierry Neuville won zondag de Rally van Argentinië na een bijzonder spannende ontknoping. Neuville trok met een voorgift van minder dan een seconde aan het langste eind.

  "Die zege in Argentinië is een van de mooiste overwinningen van de laatste jaren in de WRC", vertelt Freddy Loix aan Sporza. "Thierry heeft het zeer goed gedaan."

  "In de laatste twee wedstrijden hebben we gezien dat Thierry niet de snelste was vanaf het begin, maar op het einde kon hij wel een eindsprint inzetten en naar de overwinning snellen. Corsica en Argentinië waren twee zeer verstandige wedstrijden."

  Neuville oogt dit seizoen mentaal een stuk rustiger. "Hij heeft een grote evolutie gemaakt. We hebben al heel veel gezien dat hij snel was, maar niet vaak tot aan de finish. In de laatste wedstrijden heeft hij zeer goed gecontroleerd en kon hij de anderen onder druk zetten als het moment er was."

  "De puzzel begint in elkaar te vallen"

  De voorbije prestaties van Thierry Neuville doen Freddy Loix zelfs even dagdromen. "Thierry is een talent en is een zeer harde werker. Die combinatie zal ervoor zorgen dat hij de nieuwe wereldkampioen is."

  "Daar ben ik zeker van. In de voorbije wedstrijden kon hij controleren en kon hij zichzelf beheersen. Dat miste hij vroeger soms nog. Maar als hij zo blijft winnen, dan is de kans heel groot dat hij dit jaar al wereldkampioen wordt."

  "Hij heeft de juiste auto en het juiste team. Ze werken al enkele jaren samen en dat werpt zijn vruchten af. De puzzel begint in elkaar te vallen."