• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Het houdt niet op: ook wielrennende zoon van Rumsas overleden

  Linas Rumsas was amper 21 jaar.

  Na Michele Scarponi en Chad Young is er met Linas Rumsas opnieuw een wielrenner omgekomen. Rumsas is de regerende kampioen bij de beloften van Litouwen. Hij is dood aangetroffen in zijn woning. "Jouw glimlach bracht ook licht in onze donkeren dagen", rouwt zijn Italiaanse team.

  Linas Rumsas is een van de twee fietsende zonen van ex-prof Raimondas, die het Tourpodium haalde in 2002 en onder meer de Ronde van Lombardije won, maar die ook 2 keer op doping betrapt werd.

  Linas Rumsas leek de wielergenen van zijn vader geërfd te hebben. Vorig jaar veroverde hij de beloftetitel in Litouwen. Bij het Italiaanse Altopack-Eppela werd hij klaargestoomd voor het grote werk.

  Maar dat is hem niet gegund. De 21-jarige Rumsas werd maandag dood in zijn huis aangetroffen. Het zou niet om zelfmoord gaan, wel om een of ander lichamelijk falen.

  "Jouw glimlach bracht ook licht in onze donkere dagen", schrijft zijn team. "We zullen altijd in stilte van je houden en zullen je nooit vergeten."

  Zwarte periode voor het wielrennen

  Linas Rumsas is al de derde renner in tien dagen tijd die komt te overlijden. Michele Scarponi (Astana) werd aangereden op training, Chad Young (Axeon Hagens Berman) overleefde zijn val in de Tour of the Gila niet. Eerder vandaag raakte ook bekend dat de ex-kampioen van Namibië het leven liet bij een auto-ongeluk.