• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Giro eert overleden Scarponi op de mythische Mortirolo-beklimming

  Scarponi overleed na een aanrijding op training.

  De organisatie van de Ronde van Italië staat de komende weken stil bij Michele Scarponi, die tien dagen geleden op 37-jarige leeftijd overleed. Scarponi wordt herdacht bij de start op Sardinië en de Mortirolo-klim wordt in deze editie omgedoopt tot Scarponi-klim.

  Astana zou normaal gezien de komende weken de kaart trekken van Michele Scarponi, maar na het overlijden van de Italiaan verschijnt de Kazachse formatie maar met 8 renners aan de start van de Ronde van Italië.

  De Giro-organisatie is Scarponi alvast niet vergeten. Bij de start van de eerste etappe wordt er een minuut stilte gehouden en de Astana-ploeg zal ook op de eerste rij van het peloton mogen vertrekken.

  Ook de 16e etappe, met onderweg de beklimming van de Mortirolo, wordt aan Scarponi opgedragen. "Michele legde er in 2010 de basis voor zijn laatste ritwinst in de Giro, op weg naar Aprica", klinkt het bij de Giro-organisatie.

  Op de Mortirolo zullen dubbele bergpunten te verdienen zijn voor de renner die als eerste de top overschrijdt. Die renner mag aan het einde van de Giro, op 28 mei, ook op het podium in Milaan verschijnen.