• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne: "14e plaats was hoogst haalbare"

  McLaren reed ook in Rusland voor spek en bonen mee. Fernando Alonso haalde niet eens de start. Stoffel Vandoorne moest tevreden zijn met de 14e plaats na een anonieme race.

  Vandoorne: "Qua snelheid komen we nog veel tekort"

  De McLaren van Stoffel Vandoorne mist al het hele seizoen snelheid en dus wist onze landgenoot vooraf dat hij een gevecht in de achterhoede zou leveren. Vandoorne kweet zich goed van zijn taak en zag als 14e de geblokte vlag.

  "Ik heb ronden gedraaid op ons eigen tempo. Ik heb het maximale gedaan en ik denk dat we met die 14e plaats op de juiste plaats staan. Meer kon ik er niet uithalen", legde hij uit.

  "De pech van Fernando voor de start toont hoeveel werk er nog op de plank ligt op het vlak van betrouwbaarheid. Ik ben gelukkig wel aan de finish geraakt en daar kunnen het team en ik veel uit leren. Qua snelheid komen we nog veel tekort."

  Alonso: "Elke week hetzelfde liedje is frustrerend"

  Fernando Alonso kon zijn ontgoocheling niet verbergen in Rusland. "Elk weekend is het hetzelfde liedje, dat is frustrerend", zegt de Spanjaard. "Mijn motor viel uit in de opwarmronde. Mijn race was afgelopen voor de start."

  "Het doet enorm veel pijn om vandaag niet te kunnen starten. Ik heb nog geen enkele race kunnen uitrijden dit jaar. Maar Formule 1 is mijn leven, dus ik hoop dat we snel verbetering kunnen zien."

  "Stoffel heeft alles gedaan wat we gevraagd hebben"

  Teambaas Eric Boullier had lof voor Vandoorne. "Met de beperkingen die hij had, heeft Stoffel een berekende en efficiënte race afgewerkt", vindt hij. "Stoffel heeft alles gedaan wat van hem gevraagd werd. Het is goed om te zien dat hij kon uitrijden."

  "Maar we kunnen ons niet verschuilen achter een 14e plaats. Daarvoor zit McLaren-Honda niet in de F1. Het is enorm ontgoochelend om elke race op problemen te botsen."