• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pauwels pakt eerste zege: "Misschien win ik nu een rit in de Tour"

  Serge Pauwels won gisteren in Yorkshire.

  Serge Pauwels (33) heeft gisteren zijn eerste overwinning(en) in zijn profcarrière geboekt. "Ik wist dat mijn conditie goed was, maar meteen twee overwinningen op één dag is toch bijzonder", reageert Pauwels, rit- en eindwinnaar van de Ronde van Yorkshire, bij Sporza.

  "Ik heb het juiste moment gekozen"

  "Dit is heel speciaal voor mij, omdat ik als prof nog nooit echt mijn handen in de lucht heb kunnen steken", zegt Serge Pauwels, die wel al een Giro-ritzege op zijn palmares heeft staan, althans voor de groene tafel.

  Pauwels won gisteren de slotrit en het eindklassement in Yorkshire. "Ik wist dat mijn conditie goed was, maar twee zeges op één dag, dat is toch heel bijzonder."

  "We hadden vandaag enkele kopmannen en ik was er een van. Ik denk dat ik het juiste moment gekozen heb. Ik had nog twee ploegmaats in het achtervolgende groepje en zij hebben perfect werk geleverd."

  "Fraile zei dat hij me de zege gunde"

  Serge Pauwels kreeg vlak voor de slotkilometer nog het gezelschap van ploegmakker Omar Fraile, die de sprong vanuit het achtervolgende groepje had gemaakt. Schrok Pauwels van de komst van zijn ploegmaat?

  "Ik dacht toch: wat gebeurt er nu? Ik had heel weinig achteromgekeken, want ploegleider Hammond had me dat min of meer verboden in mijn oortje."

  "Plots zag ik een wiel naast mij en ik dacht dat de hele groep achtervolgers er was, maar het bleek enkel Fraile te zijn. Hij zei heel snel dat hij voor mij wou rijden en me de zege wou gunnen."

  "Stage in Lucca en dan via de Dauphiné naar de Tour"

  Serge Pauwels heeft de goeie vorm dus duidelijk te pakken, maar zal zijn goeie benen de komende weken niet verzilveren. De klimmer sloot gisteren zijn voorjaar af en zal nu een rustperiode inlassen.

  "Ik neem een beetje gas terug en trek dan in mei op stage naar Lucca. Dan rijd ik normaal gezien de Dauphiné en volg ik de klassieke aanloop naar de Ronde van Frankrijk."

  Vorig jaar werd Pauwels tweede op de Mont Ventoux, na Thomas De Gendt. "Ik hoop dat ik opnieuw goed kan presteren in de Tour en er misschien een rit kan winnen. Dat zou fantastisch zijn."

  Schattig: Dochtertje Odile supportert voor papa

  De trouwste supporter van Serge Pauwels zat gisteren voor de buis. Zijn eenjarig dochtertje Odile stak haar armen in de lucht toen ze papa naar de zege zag rijden.