• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Neuville: "Meest zenuwslopende minuten uit mijn carrière"

  Thierry Neuville mocht vieren na een nagelbijter.

  Thierry Neuville heeft ook in de rally van Argentinië toegeslagen en op wat voor een manier. Op de valreep maakte hij zijn achterstand op Elfyn Evans goed en won hij met minder dan een seconde. "Ik zou tevreden geweest zijn met de tweede plaats", zei de Belg.

  Het was een nagelbijtende finale in Argentinië. Thierry Neuville had zijn achterstand op leider Elfyn Evans teruggebracht tot 6 tiende van een seconde bij het begin van de laatste rit, de Power Stage.

  Daarin leek Evans sneller, maar hij ging in de fout bij een smalle brug en kwam uiteindelijk minder dan een seconde tekort voor zijn eerste WK-zege. Voor Neuville was het de tweede zege op een rij.

  "Ik kan het niet geloven. Wachten en kijken tot Evans over de finish reed, dat waren de meest zenuwslopende minuten uit mijn carrière", zei de Belg. "Dit is een fantastisch resultaat in Argentinië."

  Meteen na de race ging Neuville zijn tegenstander Evans feliciteren. "Hij heeft alles gegeven en er een mooie strijd van gemaakt. Na de moeilijke start van vrijdag was ik al tevreden geweest met de tweede plaats."

  Bekijk de meest zenuwslopende momenten van Neuville