• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Het vizier van Teodorczyk staat niet meer scherp in POI: de statistieken

  Topschutter Lukasz Teodorczyk heeft in POI nog niet kunnen scoren.

  Anderlecht heeft een scoringsprobleem dat luistert naar de naam Lukasz Teodorczyk. In de reguliere competitie kon de Poolse spits 20 keer vieren in 28 matchen, maar in Play-off I staat hij na zes speeldagen nog altijd droog. En niet door een gebrek aan pogingen op doel.

  Teodorczyk niet nauwkeurig

  De topschutter van onze competitie heeft zijn vizier nog niet op scherp staan in POI. Hij schoot in zes wedstrijden al 23 keer naar doel. Slechts zes daarvan waren binnen het kader. Zijn schotnauwkeurigheid in POI is dan ook met meer dan 20% gedaald in vergelijking met de reguliere competitie.

  Teodorczyk schiet wel vaker op doel. In POI heeft hij 20 minuten per schot nodig, in de reguliere competitie was dat nog 28. 

  Scoren deed hij dus ook nog niet. Vandaar ook de 0% schotconversie. In de gewone competitie kon Teodorczyk bij 25% van zijn schoten juichen. De Pool staat nu al 471 minuten droog.

  Opvallend: het percentage schoten binnen het strafschopgebied is exact hetzelfde in POI als in de reguliere competitie: 91%.

  Lukasz Teodorczyk: reguliere competitie vs POI
  StatistiekReguliere competitePlay-Off 1
  Schoten81 23 
  Schoten op doel38 
  Schotnauwkeurigheid47% 26% 
   Minuten per schot28 20 
  Percentage schoten binnen 16 91% 91% 
  Goals 20 
  Schotconversie 25% 0% 
  Minuten per goal 115 
  Bron: Opta

  Wie scoorde er dan wel bij Anderlecht in Play-Off I?

  Anderlecht scoorde in slechts drie van de zes matchen van POI. Dat waren ook de gewonnen wedstrijden van de Brusselaars.

  De spelers die wel scoorden voor Anderlecht in POI zijn Chipciu, Tielemans, Hanni, Dendoncker en Kara. Anderlecht scoorde in totaal dus nog maar vijf keer in POI.