• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hasselt verrast titelverdediger Halle-Gooik in bekerfinale

  Hasselt won voor het eerst de Beker van België.

  Gelko Hasselt heeft de Beker van België Futsal gewonnen. In de finale rekende het na verlengingen af met Halle-Gooik: 5-4. Geen derde opeenvolgende beker dus voor de landskampioen. Voor Hasselt is het de allereerste beker in de geschiedenis van de club.

  Bekijk een verslag van de spannende finale:

  Video player inladen ...

  Reacties:

  Martin Baert (voorzitter Halle-Gooik): "We waren naar hier gekomen om te winnen, dus dit is een teleurstelling. Maar we hebben een leuke match gekregen met verlengingen. Het hing af van details. Hasselt kreeg twee penalty's en die maakten het verschil. Het is wel een verdiende winnaar. Halle-Gooik heeft de voorbije jaren een mooi parcours afgelegd. De twee vorige jaren wonnen we zowel de beker als de landstitel."

  Mohamed Reda Dahbi (aanvoerder Hasselt): "Dit is ongelooflijk. Halle-Gooik had dit seizoen nog niet verloren en was torenhoog favoriet, maar we hebben gestreden als leeuwen. De steun van het publiek was echt indrukwekkend, de supporters waren nog zotter dan anders. Dat gaf ons vleugels. We zijn één hechte familie."

  De eindstand: