• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Evi Van Acker na zege in Hyères: "Ik heb de minste steken laten vallen"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Evi Van Acker heeft weer een succesvolle WB-manche achter de rug. In Hyères zette ze haar zegereeks voort. "Regelmaat was een van de belangrijkste factoren tot succes deze week en dat is een van mijn sterkste punten", legt ze uit. "Je moet er elke race vol voor gaan."

  "Medaillerace was gevecht tussen mij en Finse"

  Evi Van Acker verzekerde zich van de gouden medaille in Hyères in een tactische medaillerace. "Het was speciaal, want ik was voor de slotrace al zeker van zilver, net als de Finse Tenkanen. Het was dus een beetje een gevecht tussen ons", vertelt Van Acker.

  "Mijn focus lag op haar. Zij mocht niet voor mij eindigen en ik ben geslaagd in mijn opzet. Het was mijn bedoeling om haar naar achteren te varen en dat is goed gelukt. Zij eindigde als laatste en ik ben nog vierde geworden. Het was een heel goeie oefening."

  "Ik heb de minste steken laten vallen"

  "De wind maakte het moeilijk deze week in Hyères", gaat Evi Van Acker voort. "Er zat heel veel variatie in kracht en richting. Dat leverde heel onregelmatige resultaten op, dus het kwam erop aan om zo weinig mogelijk steken te laten vallen en ik heb de minste steken laten vallen."

  "Regelmaat was een van de belangrijkste factoren tot succes deze week en dat is een van mijn sterkste punten. Je mag je niet laten afschrikken door een slecht resultaat. Als het even tegenzit, dan moet je snel de knop omdraaien. Je moet er elke race vol voor gaan."

  "In topsport moet je niet achteruit kijken"

  Na de Olympische Spelen laste Evi Van Acker een rustperiode in. Na zilver in Miami in januari, neemt ze nu goud mee naar huis. "Ik mag niet klagen", antwoordt de zeilkampioene. "Na Rio heb ik een moeilijke periode gehad, maar ik ben nu wel blij met deze gouden medaille."

  "Rio doet nog pijn en dat zal wellicht altijd zo blijven, zeker door de manier waarop. De Olympische Spelen blijven bijzonder. Maar in topsport moet je niet achteruit kijken en dus kijk ik nu vooral uit naar het WK in Nederland, in augustus."