• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Stoppen slaan door na rode kaart, rugbyspeler bokst scheidsrechter neer

  De scheidsrechter hield geen breuken over aan het voorval.

  Schokkende taferelen in de Franse rugbybeker voor junioren. Een speler van Saint-Esteve ging helemaal door het lint na een rode kaart en sloeg de scheidsrechter knock-out.

  Na 25 minuten verwees scheidsrechter Benjamin Casty een speler van Saint-Esteve naar het strafbankje. Even leek het alsof de speler verhaal kwam halen, maar plots haalde hij gemeen uit. De scheidsrechter bleef roerloos op de grasmat liggen.

  Ook een speler van de tegenstander kreeg een stevige tik. Uiteindelijk konden enkele tegenstrevers het vechtersbaasje op de grond werken. De wedstrijd werd afgelast en de speler riskeert waarschijnlijk een levenslange schorsing. "Ik hoop dat de tuchtcommissie hard ingrijpt", zei bondsvoorzitter Marc Palanques.

  De speler is blijkbaar niet aan zijn proefstuk toe. "Hij was eerder dit seizoen al vier wedstrijden geschorst en hij was net teruggekeerd. Ik wilde niet dat hij zou spelen", zei Christian Cozza, voorzitter van Saint-Esteve. 

  Bekijk hier de beelden: