• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Ik ben niet te breken, tot ik zelf beslis om te stoppen"

  De eerste goal in 20 maanden deed Kompany duidelijk deugd.

  Na maanden blessureleed is Vincent Kompany terug op het hoogste niveau. Voor het programma Hoogvliegers op Play Sports bracht Geert De Vlieger de aanvoerder van Manchester City een bezoek. "Mensen zien graag een comebackverhaal", zegt Kompany.

  Met een kopbaldoelpunt tegen Southampton - zijn eerste goal in 20 maanden - onderstreepte Kompany zijn comeback. "Het scoren moet je niet te veel verwachten", waarschuwt hij. "Maar spelen... Ik heb er zo hard voor gevochten. De motivatie is altijd hoog gebleven."

  "Het is geweldig, maar ik blijf toch heel rustig. Ik geniet van het trainen, ik geniet van de simpelste zaken op het veld. Ik ben heel rationeel en weet heel goed hoe mijn situatie was de voorbije jaren. Maar zolang ik die innerlijke sterkte heb, maak ik me geen zorgen. Ik ben niet te breken, tot ik zelf beslis dat het genoeg is geweest."

  "Als 17-jarige bij Anderlecht droomde ik er al van om op mijn twintigste prijzen te pakken met Barcelona. Het is anders gelopen, maar na al die blessures ben ik heel fier op wat ik al bereikt heb."

  "Ik heb nooit in een hoekje gezeten, ik heb altijd heel hard gewerkt. Mensen zien graag een comebackverhaal. En mijn mentaliteit heeft een belangrijke rol gespeeld. Ik ben een machine op training."

  "Natuurlijk wil ik 40, 50, 60 wedstrijden spelen per seizoen. Dat is mijn droom. Ik blijf terugkomen omdat ik er telkens in geloof. De titel in 2012? Zulke momenten wil nog beleven. Daarom blijf ik vechten. Nog één zo'n moment en het is de moeite waard geweest."

  Kompany: "Zou mijn carrière graag mooi zien eindigen"

  Kompany verhuisde in 2008 naar Manchester City, ondertussen draagt hij er al negen jaar de aanvoerdersband. Wil hij zijn carrière er ook afsluiten? "Geen flauw idee", antwoordt hij. "Ik heb nog een contract tot 2019."

  "Ik heb alles gegeven voor deze club en de club heeft me ook zoveel gegeven. Ik zou het graag mooi zien eindigen. Maar of dat over twee jaar is? Dat zullen we wel nog zien."

  "Ik wil mijn ego niet in de weg laten staan van de juiste beslissing. Ik ben hier op mijn plaats en kan de ploeg iets bijbrengen. Vraag maar aan Kevin (De Bruyne, red) hoe graag ik ga trainen. Maar niks is voor eeuwig. Er komt ooit wel eens een einde aan, daar moeten we niet naïef over doen."

  Of afsluiten in Anderlecht dan maar? "Anderlecht blijft mijn club voor het leven. Ik sta altijd ter beschikking om de club te helpen, maar mijn prioriteiten liggen nog altijd bij Manchester City. Anderlecht kan altijd rekenen op mijn steun, daar hoeven ze me geen officiële functie voor te geven."