• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Hazard is de toekomst van de Rode Duivels, niet Kompany"

  Kompany: "Hazard moet door iedereen worden gesteund."

  Nu Vincent Kompany weer op het veld staat bij Manchester City, droomt de verdediger ook van speelminuten (of zelfs het WK?) bij de Rode Duivels. "De laatste kans? Voor mij wel, voor deze generatie niet."

  Kompany hunkert ernaar om opnieuw het shirt van de nationale ploeg aan te trekken. "Als ik nog een seizoen kan starten bij Manchester City en nog eens voor de Rode Duivels mag spelen, dan ben ik echt gelukkig", verklapt hij in Hoogvliegers op Play Sports.

  Droomt hij ook van het WK in Rusland in 2018? "Voor mij is het de laatste kans, maar voor deze generatie niet. Ik weet dat ik het WK misschien ga missen. Procentueel gezien is de kans zelfs groter dat ik het niet haal. Maar nu is het WK alvast een geweldige motivator."

  Kunnen de Rode Duivels wel zonder hun kapitein? "Ik vraag niet liever dan dat er mensen opstaan en het overnemen: Hazard, Vertonghen, Witsel of een andere jongen... Dat moet de bedoeling zijn."

  "Ik hang niet vast aan het feit dat ik aanvoerder ben. Ik vraag er echt niet om. Hazard heeft een goede evolutie gekend bij de Rode Duivels en dat moet door iedereen worden gesteund. Hij is de toekomst, niet Vincent Kompany."

  Kompany: "We zijn geen poenpakkers"

  Door de rode cijfers bij de Belgische Voetbalbond moet er onder meer bespaard worden op de winstpremies van de Rode Duivels. De spelers moeten dus inleveren. Kompany schetst het probleem.

  "De spelers waren bereid om in te leveren, maar niemand luisterde. Wat willen we in ruil? Meer voor de supporters, investeringen in de beleving... Als we meer doen voor de supporters, zullen de sponsors wel volgen. Wij moeten overkomen als poenpakkers, maar dat klopt niet."

  "We zijn een klein land met veel zelfvertrouwen dat heel efficiënt te werk is gegaan. Maar nu zijn we allemaal samen de poten van onze eigen stoel aan het afzagen."

  "Ik weet hoe het is om echt in de goot te zitten met de nationale ploeg en dat wil ik nooit meer meemaken. We moeten erop letten dat we ons niet in dezelfde goot smijten. We mogen geen speelbal worden van andere mensen hun agenda."