• home
 • video
 • pas verschenen

  Het zit er nu echt op: Boonen wint zijn afscheidswedstrijd in Mol

  Boonen nam vandaag afscheid van de wielersport.

  0 / 0

  Boonen nam vandaag afscheid van de wielersport.

  Tom Boonen heeft in Mol definitief afscheid genomen van de wielersport. Boonen won "Tom Says Thanks", zijn afscheidswedstrijd. "Ik besef het nu meer dan na Parijs-Roubaix", reageerde Boonen.

  Tom Boonen nodigde voor zijn afscheidsfeestje heel wat voormalige ploegmaats en concurrenten uit het peloton uit. Onder meer Peter Sagan, Marcel Kittel, Filippo Pozzato en Philippe Gilbert zakten naar Mol af.

  Dat vijftal kleurde ook de slotfase van de afscheidswedstrijd van Boonen. In de voorlaatste ronde ging de Quick-Step-renner er alleen vandoor. Boonen werd in zijn laatste meters als profrenner begeleid door applaus van duizenden fans.

  Na de aankomst reageerde Boonen toch een beetje geëmotioneerd. "Ik sluit toch een heel groot hoofdstuk van mijn leven af. Dat kwam in deze koers naar boven. Ik besef het nu meer dan na Parijs-Roubaix", vertelde Boonen aan de media in Mol.

  "Maar het was een fijne dag, met enorm veel enthousiaste supporters. Ik kreeg in de laatste ronden kippenvel. Ik heb niet gehuild, maar zoiets is toch indrukwekkend."

  "Wat ik straks nog zal doen? Ik zal goed eten en drinken met de renners van nu en vroeger. We kunnen op die manier nog eens bijpraten. Het zal een plezante avond worden."

  Enkele sfeerbeelden

  Ook ex-renners zoals Museeuw en Zabel reden rondjes in Mol