• home
 • video
 • pas verschenen

  "Wat in Moeskroen gebeurt, kan niet door de beugel"

  Moeskroen krijgt steeds meer tegenwind.

  OH Leuven zal Lommel United steunen als de degradant uit 1B beslist zich te mengen in de procedure van Moeskroen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

  Moeskroen heeft van de Licentiecommissie van de KBVB geen licentie gekregen voor volgend seizoen. De club is daarom naar het BAS gestapt, waar ze haar vergunning wel probeert te bemachtigen.

  Donderdag maakte Westerlo, dat sportief uit 1A degradeert, al bekend dat het zich als "derde-belanghebbende" mengt in de procedure van Moeskroen. 

  Na de wedstrijd tussen OHL en Lommel United - gewonnen door OHL, dat daardoor in 1B blijft en waardoor Lommel naar het amateurvoetbal zakt - heeft OHL-voorzitter Chris Vandebroeck gezegd dat hij Lommel zal steunen als het ook tussenbeide komt in de zaak van Moeskroen.

  "Ik zal in dat geval een oproep richten tot alle ploegen van 1B, zodat wij allemaal samen een krachtig signaal geven dat wat al drie jaar gebeurt in Moeskroen niet door de beugel kan", aldus Vandebroeck.

  OHL probeerde vorig seizoen tevergeefs de degradatie te vermijden door de licentiecommissie duidelijk te maken dat Moeskroen een club was in handen van voetbalmakelaars.

  Vandebroeck: "De licentiecommissie heeft ons dit jaar gelijk gegeven. Hiervoor moesten echter eerst de reglementen verstrengd worden. Zo moest Moeskroen aantonen waar zijn kapitaal vandaan kwam, wat ons verhaal bevestigde. Het zit mij nog steeds bijzonder hoog dat wij vorig seizoen helemaal niet hadden moeten degraderen uit eerste klasse."