• home
 • video
 • pas verschenen

  "Charleroi zal er niet voor zorgen dat AA Gent zijn wedstrijden wint"

  "Gent wil de beste ploeg in PO1 zijn."

  Als AA Gent zondagnamiddag in eigen huis de scalp van Anderlecht verovert, nadert het 4 matchen voor het slot tot 2 luttele puntjes van de leider. De titelstrijd zou dan weer echt kunnen losbarsten. Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck probeert evenwel de druk af te houden.

  "We zijn halfweg PO1 en staan op de tweede plaats. Met 11 op 15 zijn we de beste ploeg van Play-off 1. We willen dat ook zijn, de beste ploeg van Play-off 1. Dat is een mooie uitdaging en dat gaan we zondag proberen te tonen", zegt Vanhaezebrouck.

  "Of je daarmee mooiere prijzen kunt binnenhalen? Dat hangt niet enkel van ons af. In dit deel van PO1 spelen we drie keer thuis, waar we normaal gezien gemakkelijker punten pakken. Het is altijd onze bedoeling om thuis te winnen."

  "Het maakt in die zin geen verschil uit dat het zondag tegen Anderlecht is. De reguliere competitie heeft ons geleerd dat iedere tegenstander moeilijk is, of die nu 1e of 16e staat. Maar met ons publiek in de rug kunnen we altijd wat meer."

  Vanhaezebrouck zette op de persbabbel voor het duel met paars-wit zijn beste pokerface op. Nochtans had Anderlecht een avond eerder thuis verloren van Charleroi, wat uiteraard dik in de kaart van AA Gent speelt.

  Vanhaezebrouck: "Ik heb mijn spelers gezegd dat wat in Anderlecht gebeurd is, totaal onbelangrijk is. Charleroi zal er niet voor zorgen dat wij onze wedstrijden winnen. We moeten dat zelf doen."

  "Het moet allemaal nog gespeeld worden. PO1 is niet simpel, er zijn nog maar weinig wedstrijden geweest waarbij het overduidelijk was dat de ene ploeg kon winnen van de andere. In veel wedstrijden liggen verlies en winst dicht bij elkaar."

  "We maken minder fouten dan een tijdje geleden"

  "Ik vond het daarom ook voorbarig om na drie wedstrijden te zeggen dat Anderlecht zeker kampioen zou worden. Als je 8 punten uitloopt, is de kans groot dat de competitie gespeeld is, dat is waar. Maar ik vind niet dat Anderlecht op kampioenentempo door PO1 davert, al was het zeer goed tegen Club Brugge."

  "Anderlecht heeft veel spelers die het verschil kunnen maken, ze weten met velen de goal te vinden. Het gevaar komt van alle kanten. Wij maken in vergelijking met de reguliere en zelfs Europese competitie in PO1 dan weer minder fouten. Dat belooft", besluit Vanhaezebrouck.

  Gesprek met Vanhaezebrouck op de website van AA Gent: