Ga naar de inhoud

Revelatie Teuns en Hermans moeten Van Garderen bijstaan in de Giro

 vr 28 april 2017 09:32
Dylan Teuns stond als 3e op het podium van de Waalse Pijl.
BMC heeft zijn selectie onthuld voor de 100e Ronde van Italië. Tejay van Garderen is de spits van het team. De Amerikaan krijgt een klimtrein mee, met 2 Belgische wagonnetjes: Ben Hermans en Dylan Teuns.

Voor Tejay van Garderen is het een sprong in het onbekende. Na zijn tegenvallende prestaties in de laatste 2 edities van de Ronde van Frankrijk staat hij voor het eerst aan de start van de Giro.

"Er zijn voldoende kilometers tegen de klok en er staat een mooi aantal bergritten op het menu", zegt Van Garderen. "Het is een evenwichtige grote ronde. Maar wel een zware en daar hou ik van."

BMC gaf ook twee Belgen een ticket voor de Giro. Dylan Teuns mag na zijn derde plaats in de Waalse Pijl zijn klimkunstjes ook etaleren op Italiaanse wegen. Ben Hermans, die 2 ribben brak in de Waalse Pijl, staat voor de 3e keer aan de start van de Giro.

De volledige selectie van BMC

Rohan Dennis (Aus), Silvan Dillier (Zwi), Ben Hermans, Manuel Quinziato (Ita), Joey Rosskopf (VS), Manuel Senni (Ita), Dylan Teuns, Tejay van Garderen (VS) en Francisco Ventoso (Spa).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Stuyven en 4 Lotto-Belgen

Het aantal Belgen in de 100e Giro krijgt stilaan vorm. Naast Teuns en Hermans, mag ook Jasper Stuyven (Trek) voor het eerst zijn valies maken voor drie weken Italië. Stuyven moet kopman Bauke Mollema bijstaan. Lotto-Soudal maakte 4 landgenoten gelukkig met een Giro-deelname: Sean De Bie, Jasper De Buyst, Bart De Clercq en Maxime Monfort. Ook bij Lotto-Jumbo en Quick-Step worden nog enkele landgenoten aan de start verwacht.

Stuyven mag z'n koffer maken voor de Giro en voegt meteen de daad bij het woord:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.