• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Nathan Bolaers ruilt de Belgische competitie voor de Franse

  Nathan Bolaers in actie.

  International Nathan Bolaers verlaat aan het einde van het seizoen Tongeren. Volgend seizoen wordt de 26-jarige Bolaers profspeler bij de Franse tweedeklasser/traditieclub Besançon.

  Bolaers speelt sinds 2011 bij Tongeren en won in die periode twee landstitels en twee Belgische bekers. Straks zet hij er een punt achter in België, want Bolaers heeft een contract voor een jaar, met een extra jaar in optie, ondertekend bij Besançon.

  "Ik probeer al enkele jaren om prof te worden en nu is het eindelijk gelukt", zegt Bolaers. "Ik kijk ernaar uit om van mijn hobby mijn beroep te maken en om twee keer per dag in de beste omstandigheden te trainen."

  "Ik heb zes jaar bij Tongeren gespeeld en ben mijn club ontzettend dankbaar voor de kansen die ik er gekregen heb en voor de progressie die ik er heb kunnen maken. Onder hun vleugels ben ik international geworden en nu volgt een volgende logische stap."

  "Ik zal er alles aan doen om op een mooie manier afscheid te nemen. Als we ons morgen (tegen Wezet, red) kunnen plaatsen voor de finale van de play-offs, wil ik de club verlaten met een derde titel."

  De zesde in de rij

  Nathan Bolaers is de zesde international die België verlaat voor een profbestaan in Frankrijk. Hij volgt het voorbeeld van zijn broer Thomas Bolaers, die er al een tijdje speelt. Eind dit seizoen verlaat Thomas Bolaers zijn club Billère en trekt, net als collega-internationals Simon Ooms (Hubo Initia Hasselt) en Arber Qerimi (Callant Tongeren), naar de Franse eersteklasser Cesson-Rennes, de club van bondscoach Yérime Sylla. Daar vindt het Belgische trio Jef Lettens terug, doelman bij de Red Wolves. Thomas Cauwenbergs (US Ivry) speelt bij het Parijse Ivry.