• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe toss vervangt kop of munt: "Belgische voetbalbond of Luis Oliveira?"

  Kiezen tussen kop of munt is hier verleden tijd.

  Speeldag 5 in de play-offs hebben we ook al weer gehad, met de nederlaag van Anderlecht als grote uitschieter. Wat gebeurde er allemaal in de marge van de wedstrijden? Bekijk het hier.

  KBVB of Oliveira?

  Het oerdegelijke "kop of munt" is blijkbaar passé. In Union-Lierse gooide ref Nathan Verboomen bij de toss een muntje omhoog met deze vraag aan de aanvoerders: "Belgische voetbalbond of Luis Oliveira?"

  "Come on, blue white!"

  AA Gent is de winnaar van speeldag 5. De jongens van Hein Vanhaezebrouck sprokkelden een driepunter aan de Gaverbeek en aangezien Anderlecht verloor van Charlerloi bedraagt de kloof tussen beide teams nog maar 5 punten. Met dank ook aan de meegereisde fans van AA Gent die zich in hun vak in twee groepen verdeeld hadden: blauwe supporters en witte supporters.

  Hoongelach in Waregem

  Bij andere clubs staken enkele supporters de draak met de actie van de Gentse fans. "Vuilniszakken en PMD staan buiten, nu tijd voor voetbal", klonk het in een tweet van een Zulte Waregem-aanhanger.

  Rits brengt Schouterden op andere gedachten

  In KV Mechelen-STVV liep Nils Schouterden net voor de rust de 1-0 in doel. De ex-speler van Sint-Truiden haalde daarmee zijn gram op de Truiense fans en liep na zijn doelpunt naar het Limburgse vak. KVM-ploegmaat Mats Rits bracht Schouterden net op tijd tot inkeer en stuurde Schouterden richting assistgever Tim Matthys.

  Kom erbij en dans!

  Lierse ging met de drie punten lopen in Union, dat in het Koning Boudewijnstadion speelt. 1-3 werd het. Voor de supporters van Lierse het sein om de polonaise in te zetten.

  De stier van Club Brugge

  Daniel Amokachi bezocht deze week zijn oude makkers van Club Brugge. "Aha, de stier", verwelkomt Pascal Plovie de Nigeriaanse ex-spits. Club Brugge tv maakte een filmpje over de terugkeer van Amokachi en belandde zo bij de pleegouders en in de vroegere slaapkamer van Amokachi.