• home
 • video
 • pas verschenen

  Dendoncker over strafschopfase: "Ref had fluitje in mond, maar haalde het er weer uit"

  Dendoncker en co begrepen de beslissing van de scheidsrechter niet.

  Er is heel wat te doen over de slag die Charleroi-doelman Penneteau gisteren uitdeelde aan Teodorczyk. "We hadden minstens een penalty moeten krijgen", reageerde Anderlecht-coach René Weiler na de 0-1-nederlaag tegen Charleroi.

  VIDEO: Strafschop of niet? Oordeel zelf

  Minuut 76 in Anderlecht-Charleroi: tijdens een stevig luchtduel krijgt Teodorczyk een slag van Penneteau in zijn gezicht. Anderlecht smeekt om een penalty (waarmee het de 0-1-achterstand zou kunnen uitwissen). Maar scheidsrechter Boucaut legt de bal niet op de stip.

  Weiler: "2 penaltyfouten niet gefloten, dat doet pijn"

  Anderlecht-coach René Weiler ging met een slecht gevoel naar bed. "We hadden bij die fase met Teodorczyk minstens een penalty moeten krijgen", zegt Weiler.

  "Ook die fase met Acheampong was een penaltyfout. Maar de strafschoppen zijn niet gefloten, dat moeten we aanvaarden. Maar het doet wel pijn", zegt Weiler, die toegeeft dat Anderlecht bleek voor de dag kwam in de eerste helft. "We moeten ons nu focussen op zondag, tegen AA Gent."

  Dendoncker: "Mogen het niet op beslissing van scheidsrechter steken"

  • Leander Dendoncker: "We hadden het misschien niet verdiend om te winnen, want we waren niet scherp genoeg. In de tweede helft hadden we een penalty kunnen krijgen. Ik zag de scheidsrechter met zijn fluitje in zijn mond, maar hij haalde het er weer uit. Maar we mogen het niet daarop steken."
  • Frank Boeckx: "We wisten dat dit kon gebeuren in Play-off I. Wij spraken nog niet over de titel, maar werden wel gebombardeerd tot favoriet. Charleroi kwam ook naar hier om te verdedigen en daar hadden wij moeite mee. Er waren een paar discutabele fases, maar we moeten niet altijd klagen over de scheidsrechter. We hebben kansen laten liggen."