• home
 • video
 • pas verschenen

  D'Hooghe: "Bouw Eurostadion moet snel starten en daar heb ik mijn twijfels over"

  Michel D'Hooghe is hoofd van het medisch comité van de FIFA.

  Michel D'Hooghe twijfelt of het Eurostadion er komt, laat staan of het tijdig klaar raakt voor Euro 2020. Dat heeft onze landgenoot, lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA, verteld aan persagentschap AP in de marge van een antidopingcongres.

  Deze week was er eindelijk eens goed nieuws voor het Eurostadion. De beruchte buurtweg die de stadionplannen dwarsboomde, werd geschrapt. Toch denkt Michel D'Hooghe dat het stadion mogelijk niet tijdig klaar zal zijn voor het EK voetbal in 2020.

  "Als ze dat stadion willen bouwen, zullen ze snel moeten starten en daar heb ik mijn twijfels over", vertelt D'Hooghe. "Zelfs al zou Anderlecht zeggen dat het daar gaat spelen, dan blijven er nog alle politieke problemen."

  Wat als het Eurostadion in Brussel er niet komt? "Voor de UEFA is het geen groot probleem om een andere gaststad te vinden", weet D'Hooghe. "Het organisatiecomité in Brussel hoopt nog op een oplossing en dat is niet onmogelijk. Maar het probleem is dat je vandaag nog niet kunt starten me de bouw van het stadion."

  Bij de UEFA zijn ze zich bewust van de Belgische stadionperikelen. "Maar het blijft nog altijd mogelijk om het project af te werken binnen de voorziene termijn", klinkt het bij de Europese voetbalfederatie."