• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge hoeft geschorste Harbaoui niet te vrezen

  Harbaoui kopte donderdag nog raak tegen Anderlecht.

  Donderdag was hij nog de boeman voor Anderlecht met de winning goal, maar Oostende en Club Brugge hoeven Hamdi Harbaoui niet te vrezen. De Charleroi-spits is voor beide wedstrijden geschorst door de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB.

  Op paasmaandag sprong Harbaoui in de thuismatch tegen AA Gent met twee voeten vooruit naar de bal en raakte zo Gent-speler Brecht Dejaeghere. Scheidsrechter Nicolas Laforge trok geel, maar de Geschillencommissie verwierp die kaart en bevestigde dinsdag de strafvordering van het Bondsparket, waardoor Harbaoui twee speeldagen geschorst werd.

  Charleroi en Harbaoui tekenden beroep aan en zo kon Harbaoui toch aantreden tegen Anderlecht. En dat loonde, want hij bezorgde Charleroi de drie punten met de enige goal van de partij.

  Maar nu komt de schorsing er dus toch, hoewel scheidsrechter Laforge ook na het zien van de tv-beelden achter zijn beslissing bleef staan. De Geschillencommissie Hoger Beroep oordeelde anders en legde Harbaoui een schorsing van twee speeldagen op.

  "Hoewel Harbaoui claimt dat hij een tackle van zijn tegenstander wil ontwijken en dat hij Dejaegere niet heeft geraakt, blijkt uit de tv-beelden dat Harbaoui een vrijwillige en manifeste fout maakt waarmee hij de fysieke integriteit van Dejaegere in gevaar brengt door contact te maken met zijn tegenstrever. De scheidsrechter maakte een manifest verkeerde beoordeling", klinkt het bij de commissie.

  Harbaoui: "Nooit intentie om Dejaegere te blesseren"

  De verdediging van Harbaoui zette dus geen zoden aan de dijk. De Tunesiër miste op de tweede speeldag van Play-off I de wedstrijd tegen Club Brugge door een knieblessure en beging de onorthodoxe tackle op Dejaegere naar eigen zeggen uit vrees voor een nieuwe knieblessure.

  "Ik wilde in eerste instantie de bal afschermen, maar zat ook met mijn knieblessure in het achterhoofd en wilde mezelf niet blesseren. Ik maak een sprong, ben eerst op de bal, maar had nooit de intentie om Brecht Dejaegere, nota bene een goede vriend van me, te kwetsen."

  Bekijk hieronder nog eens de tackle van Harbaoui: