• home
 • video
 • pas verschenen

  Briels verlaat Dragons en keert terug naar Oranje Rood

  Thomas Briels in het shirt van Dragons.

  Dragons neemt straks afscheid van Red Lion Thomas Briels. De 29-jarige Belg verdedigt volgend seizoen de kleuren van Oranje Rood uit Eindhoven.

  Thomas Briels is geen onbekende voor Oranje Rood, want de Belgische international speelde in het verleden ook al zeven seizoenen voor de club uit Eindhoven. Die heette toen nog Oranje Zwart, maar gaat sinds een fusie in 2016 als Oranje Rood door het leven. Het extrasportieve heeft voor Briels meegespeeld in zijn beslissing om Dragons te verlaten.

  "Ik krijg in Eindhoven de kans tophockey te combineren met het uitbouwen van mijn professionele carrière als podoloog bij Sportplein Eindhoven", vertelt Briels, die twee jaar geleden Oranje Zwart ruilde voor Dragons.

  "Toen had ik dit zelf nooit gedacht, maar het leven verloopt soms niet zoals je het verwacht. Ik kan enkel de mensen van Dragons bedanken voor de manier waarop ze me ontvangen en behandeld hebben. Het wederzijdse respect en begrip siert de club en de mensen die ongelooflijk veel voor de club doen."

  "Momenteel staan we al bijna twee jaar op de eerste plaats en de landstitel vorig jaar is een herinnering die ik nooit meer ga vergeten. Mijn focus ligt voor 100 procent op de play-offs en daarna op de Final 4 van de Euro Hockey League in Brasschaat."

  "Ik kijk er enorm naar uit en ik hoop dat we de eerste Belgische club kunnen zijn die die Europese beker in de lucht kan steken. Het was ongelooflijk moeilijk om deze keuze te maken en de knoop door te hakken, want het is kiezen tussen twee liefdes."